Пројекат Каријерно вођење и саветовање

01.12.2022

Осми сајам каријерног вођења и саветовања

Београдска отворена школа  у сарадњи са Националном асоцијацијом канцеларија за младе, организовала је 1. децембра 2022. године Осми сајам каријерног вођења и саветовања. Наша школа је по први пут ове године учесник и излагач на Сајму, представљене су све наше активности у оквиру овог пројекта као пример добре праксе. Сајам је окупио и школске тимове из Суботице, Чачка, Београда, Ниша, Панчева, Сечња, Зрењанина, Бора, Старе Пазове, Бача и Пожаревца.

Сајам је организован у склопу пројекта Квалитетне услуге каријерног вођења и саветовања: стандардима за бољу запошљивост младих. Пројекат је подржан од стране Министарства туризма и омладине.

16.11.2022

Трибина о запошљавању младих у организацији Националне службе за запошљавање и наше школе

У склопу пројекта Каријерно вођење и саветовање – стандардима до запошљавања младих у просторијама Канцеларије за младе одржана је трибина у организацији Националне службе за запошљавање и наше школе.
Матуранти су имали прилику да чују смернице и савете Анђелке Пајтић, каријерног
практичара из Националне службе за запошљавање. Наглашено је да је неопходно да буду спремни једног дана да преузму иницијативу када буду кренули у потрагу за послом.
Упорност и преданост се такође цене. Први посао се прихвата, а други се бира. Морају
бити мотивисани да наставе након средње школе да се усавршавају кроз различите облике неформалног образовања. Долазе времена када се од младих људи тражи и спремност на преквалификације и истицање додатних вештина и знања.

15.11.2022

Наша школа у посети шабачкој модној дизајнерки Марији Иванковић-Јуришић

Матуранти наше школе образовног профила модни кројачи и фризери били су у посети Марији Иванковић-Јуришић, успешној предузетници и дизајнерки текстила из Шапца у њеној радионици и ткачком атељеу. Циљ ове посете јесте да се девојчице оснаже у одабиру својих будућих професија и каријерних путева да стекну предузетничке вештине кроз познанство успешне жене која им може бити узор.
Марија се пред нашим ученицима подсетила својих почетака у дизајнирању текстила и у дизајнирању одеће. У овој радионици прво настају тканине од природних материјала, а од тих материјала касније настају читаве колекције. Имали смо прилике данас и да ткамо на савременој верзији разбоја.
Током посете сазнали смо које се све машине користе у атељеу, зашто је важно користити природне материјале, шта је то одржива мода, уникатна одећа, рециклажа текстила. Марија је и нагласила предности самозапошљавања, целоживотног учења, неформалног образовања.

На званичном сајту ове награђиване предузетнице marijahandmade.com пише “PER ASPERA AD ASTRA“ – (Кроз трње до звезда) – нема одустајања од својих снова и зацртаних путева.

14.11.2022

Компанија ЕLIXIR у нашој школи

У нашој школи данас нам се представила Бојана Поповић, лаборант из компаније ELIXIR. Бојана је била ученица наше школе и некадашњи Председник Ученичког парламента. Говорила нам је о својој каријери и о послу који обавља у компанији ELIXIR. Ученике који су присуствовали је веома заинтересовало Бојанино излагање које су врло пажљиво пратили. Ту су били матуранти четврте године смера фармацеути, еколози и лаборанти. Сви смо уживали у Бојаниној причи и схватили да, који год пут изаберемо након средње школе, морамо бити вредни, посвећени послу и врло ангажовани

01.11.2022

Активност Сенке на послу

Матуранти наше школе су током протекле недеље имали активност Сенке на послу у Заводу за јавно здравље и у привредном друштву Еликсир група из Шапца. Матуранти су провели један радни дан са запосленима и имали прилику да стекну праву слику о обавезама и одговорностима, али и о предностима и користима одабраног занимања. Ова активност је једна у низу које спроводи школа у оквиру пројекта Каријерно вођење и саветовање – стандардима до запошљавања младих Београдске отворене школе, Националне асоцијације канцеларија за младе и под покровитељством Министарства омладине и спорта.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *